Please visit www.hammerfistclan.com - you are currently viewing archived forums.

Due to the continual forum screw ups by our hosts over at forumotion.com we're moving to more secure forums. We own our new forums, hosted on our own server. Never again will rely on the incompetence of others when it comes to our community! Please visit this thread here: http://hammerfistclan.com/forum/showthread.php?t=21829

    Problems with Vent

    Share
    avatar
    PDOA
    Stout Poster
    Stout Poster

    Male
    Number of posts : 150
    Age : 33
    Location : Talent, OR
    Exerience Points : 86228
    Registration date : 2008-05-10

    Problems with Vent

    Post by PDOA on Fri May 23, 2008 11:49 pm

    Ok, I have tried fixing the problem (mic not working on my headset) with no luck. I have a 7.1 Creative Labs sound system so all the speakers are hooked up to the sub and the sub is hooked up to the sound card. The problem is the sound system uses the mic jack. At least I think that is the problem. There isn't a mic jack on the sub and I'm at a loss as to how to get this mic to work without having to disconnect my speakers everytime I play AoC. Any suggestions?
    avatar
    Louchar
    Stout Poster
    Stout Poster

    Male
    Number of posts : 173
    Age : 44
    Location : Riverside, California
    Exerience Points : 86200
    Registration date : 2008-05-11

    Re: Problems with Vent

    Post by Louchar on Sat May 24, 2008 12:47 am

    The speaker system shouldn't be using the mic jack at all unless it has its own mic input on the control unit. If the speaker system does not have a headset & mic port built in then you shouldn't have anything plugged into your mic input on the sound card.
    avatar
    PDOA
    Stout Poster
    Stout Poster

    Male
    Number of posts : 150
    Age : 33
    Location : Talent, OR
    Exerience Points : 86228
    Registration date : 2008-05-10

    Re: Problems with Vent

    Post by PDOA on Sat May 24, 2008 11:56 am

    Mic jack is open. Still won't work though. Meh.

    lorddrow
    Forum Royalty
    Forum Royalty

    Male
    Number of posts : 598
    Age : 48
    <img src="http://illiweb.com/fa/pbucket.gif" TITLE="Occasional Roleplay ">
    Exerience Points : 86899
    Registration date : 2008-04-15

    Re: Problems with Vent

    Post by lorddrow on Sat May 24, 2008 7:36 pm

    Unless its a Flex port which some Creative Lab card have.. My Mic jack is also the jack for Digital IO. My card has Front / Rear / Sub jack also which is where I have my speakers plugged in and then the Flex port I use for my Mic.

    If you mic is plaugged into the mic port and still not working.. Make sure the Mic is not muted on the Sound Pannel.. Also under Sound, Input you should be able to configure your mic to make sure its being seen at all.
    avatar
    PDOA
    Stout Poster
    Stout Poster

    Male
    Number of posts : 150
    Age : 33
    Location : Talent, OR
    Exerience Points : 86228
    Registration date : 2008-05-10

    Re: Problems with Vent

    Post by PDOA on Sat May 24, 2008 7:43 pm

    My mic works on the headset. I tested it using my computer but it isn't working with Vent. My soundcard has C sub (orange), L/R rear speaker out (black), L/R front speaker out (green), L/R middle speakers out (gray), mic in (pink), and a blue jack which looks like CD player or a mixer. The mic jack isn't used by the speakers or sub so it should work and I tested it and it worked. I wonder if I have to do something with Vent. Go into options and change something.
    avatar
    PDOA
    Stout Poster
    Stout Poster

    Male
    Number of posts : 150
    Age : 33
    Location : Talent, OR
    Exerience Points : 86228
    Registration date : 2008-05-10

    Re: Problems with Vent

    Post by PDOA on Sat May 24, 2008 7:53 pm

    Went into Vent's options and fixed it. I'm good to go.

    Sponsored content

    Re: Problems with Vent

    Post by Sponsored content


      Current date/time is Fri Oct 20, 2017 5:26 pm